Alle kinderen naar school

Kinderen hebben de toekomst. Ook in Oeganda. Maar dan moeten ze wel naar school kunnen. Een goede opleiding biedt nu eenmaal betere kansen op een zelfstandig bestaan. De Astrid Uganda Foundation wil daarom zoveel mogelijk kinderen naar school laten gaan. Hoe bereiken we dat? Door samen te werken met betrokken en betrouwbare partners en door de lokale gemeenschap zelf te vragen hoe zij het zouden aanpakken. Dat werkt.

“Als meer hulporganisaties zouden accepteren dat Afrikanen het voortouw nemen bij het implementeren van ideeën die juist op hen betrekking hebben, dan zou een heleboel donorgeld meer succes hebben opgeleverd dan nu het geval is.”
Dat zegt Fred Obala, die van 2009 t/m 2011 projectleider was namens ICUganda voor de Astrid Uganda Foundation en daarnaast directeur is van Acoke Rural Development Initiatives (ARDI).

De gemeenschap rondom de Green Valley Nursery and Orphanage Centre School in Bwera was de eerste die profiteerde van de bijzondere aanpak van de Astrid Uganda Foundation. Sinds december 2011 staat er een prachtige nieuwe school. Vervolgens werden drie andere projecten opgepakt, ten eerste een landbouwtrainingscentrum in Bweyale, daarnaast een rehabilitatiecentrum in Lira en ons nieuwste project is een buurtcentrum in Kampala.

Lees meer over de projecten van de Astrid Uganda Foundation en zie dat ze uw steun meer dan waard zijn. 

Bezoek aan Oeganda

op .

Eind 2008 heb ik de Astrid Uganda Foundation opgericht, als gevolg van een wens die mijn op 11 juli 2008 overleden vrouw Astrid had uitgesproken. Inmiddels heeft de stichting een aantal projecten succesvol afgerond en zijn we nu bezig met het ASOD project in Kampala. Zelf ben ik nu een keer of 10 in Oeganda geweest en ondanks het feit dat mijn eerste bezoek aan dit land een zo dramatisch vervolg kreeg door de ziekte van Astrid, beschouw ik Oeganda inmiddels wel als een soort thuisbasis.

Ik verblijf, als ik in Kampala ben, altijd in het ICU Guesthouse van Sander en Sarah van Zanten, die lange tijd gefungeerd hebben als een vader en moeder voor iedere Nederlander die naar Oeganda ging voor stage, vrijwilligerswerk of stichtingsdingen zoals in mijn geval. In het Guesthouse heb ik veel personeelsleden zien komen en ook weer gaan, maar ik vind het altijd weer heerlijk om er te komen. Niks moet, alles mag – en het ontbijt is er altijd zo lekker Hollands met Nederlands brood en pindakaas daarop.

Jaap met Fred en familieTijdens mijn verblijf in maart heb ik in het Guesthouse uitgebreid gesproken met Fred Obala en zijn vrouw Margaret van ARDI, onze vorig jaar afgesloten project. Ze vertelden me dat ze na ons vertrek een hele moeilijk periode hebben gehad waar allerlei dingen niet gingen zoals dat had gemoeten, maar inmiddels begint het te draaien en hebben al enkele groepen leerlingen met succes examens gedaan en een baan gevonden. Dat ziet er dus goed uit. Sinds kort heeft Fred ook weer de Facebook-draad opgepakt en laat hij via dit kanaal weer van zich horen.

ASN Ideaal Magazine

op .

Op 18 april 2015 verscheen het magazine van ASN, ASN Ideaal Magazine. Zowel op papier als in een online versie. Wij zijn erg blij met het artikel dat er deze keer in staat over de Astrid Uganda Foundation!

Vastenactie Trudoschool

op .

Trudoschool2015 04aDe Sint Trudoschool in Helmond (Stiphout) heeft de opbrengst van de jaarlijkse vastenactie dit jaar gedoneerd aan de Astrid Uganda Foundation. Op 14 april mocht voorzitter Jaap Taal uit de handen van twee van de kinderen en directeur Gonnie Verhagen een cheque met een heel mooi bedrag in ontvangst nemen.

Bedankt Trudoschool, dat hebben jullie geweldig gedaan! We gaan er iets moois mee doen, in Oeganda!

Mijn doel

op .

Publicatie in Eindhovens Dagblad:

"Stichting realiseert droom van Astrid"

Vandaag in EenVandaag

op .

Nog steeds is de ebola-uitbraak in West-Afrika niet onder controle. De symptomen zijn gruwelijk: De Nederlander Jaap Taal ziet in 2008 van dichtbij hoe het virus het lichaam van zijn vrouw Astrid sloopt. Zij is besmet met het Marburgvirus, een variant van ebola. In beide gevallen is sprake van bloedingen door het hele lijf, de kans op overlijden is 80 procent.

In EenVandaag zijn verhaal. 

sitestat

Bookdifferent

Gratis doneren door hotels te boeken via Bookdifferent!

BookDifferent is een stichting die wereldwijd opereert. Het primaire doel van BookDifferent is het steunen van zo veel mogelijk goede doelen, over de gehele wereld, door middel van financiële donaties. Als je voortaan je hotels boekt via deze link, dan steun je gratis de Astrid Uganda Foundation!

Vijf redenen om 'different' te boeken:

  1. Gegarandeerd de laagste hotelprijzen
  2. Steun het goede doel van jouw keuze
  3. 445.138 Hotels wereldwijd, in alle prijsklassen
  4. Keuze uit 5.623 duurzame hotels
  5. Je boeking wordt zonder extra kosten afgehandeld door het veilige reserveringsysteem van Booking.com, de grootste aanbieder van online hotelreserveringen

Bookdifferent

Dus waarom zou je niet 'different' boeken?

Afrikadag Almere 2013

op .

Afrikadag Almere 2013Op 18 september vond in Almere de traditionele Afrikadag plaats. Dat is een groot en erg leuk festival, waar muziek, cultuur en ‘handel’ samenkomen, zolang het maar over Afrika gaat.

  • Cordaid_logo_aanhef_PMS
  • ICU_servicecenter
  • Wildeganzen2013
  • anbi