Alle kinderen naar school

Kinderen hebben de toekomst. Ook in Oeganda. Maar dan moeten ze wel naar school kunnen. Een goede opleiding biedt nu eenmaal betere kansen op een zelfstandig bestaan. De Astrid Uganda Foundation wil daarom zoveel mogelijk kinderen naar school laten gaan. Hoe bereiken we dat? Door samen te werken met betrokken en betrouwbare partners en door de lokale gemeenschap zelf te vragen hoe zij het zouden aanpakken. Dat werkt.

“Als meer hulporganisaties zouden accepteren dat Afrikanen het voortouw nemen bij het implementeren van ideeën die juist op hen betrekking hebben, dan zou een heleboel donorgeld meer succes hebben opgeleverd dan nu het geval is.”
Dat zegt Fred Obala, die van 2009 t/m 2011 projectleider was namens ICUganda voor de Astrid Uganda Foundation en daarnaast directeur is van Acoke Rural Development Initiatives (ARDI).

De gemeenschap rondom de Green Valley Nursery and Orphanage Centre School in Bwera was de eerste die profiteerde van de bijzondere aanpak van de Astrid Uganda Foundation. Sinds december 2011 staat er een prachtige nieuwe school. Vervolgens werden drie andere projecten opgepakt, ten eerste een landbouwtrainingscentrum in Bweyale, daarnaast een rehabilitatiecentrum in Lira en ons nieuwste project is een buurtcentrum in Kampala.

Lees meer over de projecten van de Astrid Uganda Foundation en zie dat ze uw steun meer dan waard zijn. 

Bookdifferent

Gratis doneren door hotels te boeken via Bookdifferent!

BookDifferent is een stichting die wereldwijd opereert. Het primaire doel van BookDifferent is het steunen van zo veel mogelijk goede doelen, over de gehele wereld, door middel van financiële donaties. Als je voortaan je hotels boekt via deze link, dan steun je gratis de Astrid Uganda Foundation!

Vijf redenen om 'different' te boeken:

  1. Gegarandeerd de laagste hotelprijzen
  2. Steun het goede doel van jouw keuze
  3. 445.138 Hotels wereldwijd, in alle prijsklassen
  4. Keuze uit 5.623 duurzame hotels
  5. Je boeking wordt zonder extra kosten afgehandeld door het veilige reserveringsysteem van Booking.com, de grootste aanbieder van online hotelreserveringen

Bookdifferent

Dus waarom zou je niet 'different' boeken?